středa 22. října 2008

Facebookem proti ČSSD?

Nejsem jediný, kdo byl v sobotu v šoku. Byla to taková oranžová klinická smrt... Pohled na totálně zrůžovělou mapu ČR mě děsí dodnes.

Od soboty si tak často kladu otázku, co si vůbec ten národ český zaslouží... Více než milión lidí se chytne na tak tématicky banální věc jako je třicet korun v ordinaci. Co naplat, nutno uznat, že marketingově ČSSD prostě zabodovala - kampaň byla velmi úspěšná, ovečky se podařilo polapit na to, na co zadavatelé spolu s ČSSD chtěli. Je to příklad toho, jak se to má dělat. Příklad jako z učebnice marketingu...

Už nemusíme řešit, kde na své sliby ČSSD vezme finance... Už nemusíme řešit, že zlákala voliče především negací všeho, co za dva roky ODS provedla. Není důležité ani, že sama ČSSD program takřka žádný neměla... K úspěchu to nebylo zapotřebí.

Šok symbolicky probudil komunitu na Facebooku ze spánku. Například skupina Antiparoubek.cz se rozrostla o několik set lidí během pár hodin po ohlášení výsledků. V současné době čítá více než 1500 členů. Logicky vznikly i nové skupiny: Sociální demokracie? Děkuji, nechci.; Nechci oranžovou republiku, Antioranžovočervení diletantsky intuitivně operující sabotéři (ADIOS) a mnohé další. Skupina Nechci oranžovou republiku má dokonce přes 2000 členů. Vzájemná solidarita možná přece funguje, i když moc platné to ve finále není. Nicméně pokud se situací nesouhlasíte a přidáte si některou z nich mezi své skupiny, minimálně rozšíříte povědomí ostatním o tom, co se nám prostě nelíbí.

relevantní odkazy:

Facebook
| Můj profil na Facebooku

4 komentáře:

  1. Ahoj Michale, rád bych tě poupravil: ČSSD ve své kampani negovala všechno co ODS za 2 roky udělala (rozumějme ale let 8 kdy měla ODS většinu v krajích a senátu, kde kraje s národní politikou zas tolik nesouvisí) a zároveň VYZDVIHLA to co ODS za ty 2 roky POSRALA. Podobný výsledek bych spíše očekával u voleb státních, sám bych nevěděl pořádně koho volit...on totiž občan ČR nevolí toho nejprospěšnějšího pro ČR, ale tu stranu, která je nejmenším zlem (u mne ODS). Proto mě tolik udivuje výsledek voleb krajských, musím říct, že krahům se pod vedením ODS dařilo dobře, stejně tak jako např. Jablonci pod vedením ODS (dnes to je bíde pod tou koalicí co na radnici je, zkrátka jejich první období je zaučovací), ale to mohu říct jen proto, že to sleduji a byl jsem několikrát seznámen s krajskými makroekonomickými daty. Lidi možná vnímaj to, že státní rozpočet bude 38mld ve schodku a že Tlustej dělá krámy a že se platí poplatky a bla bla bla...ale to je státní politika, pochybuji, že někdo ze spoluobčanů ví, že se do škol v LBC kraji vrazilo přes 380mil kč a že se spravilo x stovek km silnic které kraj od státu převzal. Musím tedy konstatovat, že vhozením hlasu v krajských volbách se stranou levicovou, je čiré zoufalství a nezodpovědnost každého, kdo tak učinil. Má to asi stejný efekt, jako kdybych nakopl do zadku nějakého doktoranda na VŠ co mě má na cviko a doufal, že se následkem toho změní děkan. Nicméně, si myslím, že by na toto téma měla v ODS vzniknout diskuze o směru této strany. Je opravdu dobré, že tak násilně odmítá spolupráci s ČSSD? Na kraji to de, proč ne v PS? Proč to zvládnul Zeman a Klaus? Asi proto, že to byli rozumní lidé, kteří měli jasno - komunisty ne. A že prolnutím těchto dvou stran může vzniknout něco co snad může fungovat, jelikož ČR je odjakživa mírně levicová země. Proto prohlašuji, že největším zlem pro naší republiku je Paroubek vedle s Ráthem a Topolánek jim velmi nahrává a pomáhá. No a kdo z toho nejvíce těží? Komunisté, strana která v celosvětovém měřítku má v dějinách na svědomí víc životů než jakýkoliv jiný režim či válka. Takže eště to takhle nějakou chvíli pánové dělejte a to tupé, demagigické, populistické, rudé stádo nám bude znovu vládnout a věřte, to pak lidi ztratí víc než jen 30Kč u doktora. Sem nasranej a mám chuť někoho kopnout doprdele, jen nevím koho víc, Paroubka, Topolánka, nebo támhle nějakýho ňoumu, kterej má o jednu Plzínku kvůli poplatkům u lékaře míň....long live moje nerwy

    OdpovědětVymazat
  2. Ledňo, pod tvůj komentář se můžu podepsat, přesně jsi vystihl můj pocit z těhle voleb...

    OdpovědětVymazat
  3. Krátká reakce na senátní volby...Měli prezidenta, měli vítězství ve volbách do PS, měli senát, měli kraje...co maj teď? Staženou řiť a nejistou budoucnost. Jedná se tak i o budoucnost ČR...bude rok 2010 dalším rokem 1948?

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké, díky za vaše názory. Nemusím k tomu taky nic dodávat, vše bylo řečeno. Ne nadarmo se to prostě dá shodit na ty osudové osmičky. 1938, 1948, 1968 a teď 2008. S tím, že samozřejmě nechci v žádném případě srovnávat, pač ty minulé byly všechny daleko větší průsery.

    OdpovědětVymazat