pondělí 19. října 2009

Skupiny na Facebooku se právě teď o velký krok přiblížily stránkám

Facebook právě v těchto hodinách spustil novou vizuální podobu skupin - ještě více nyní připomínají stránky neboli fanpages

Nové pojetí skupin dostalo stejnou strukturu jako stránky. Tedy sloupec vlevo, kde je profilová fotka skupiny, pod ní informace o skupině, dále pak její členové, správci a události. Prakticky se tak informace z původního vzhledu skupiny zprava přesouvají doleva.

Vedle H1 názvu skupiny je ještě obrázek symbolizující, že se skutečně jedná o skupinu, nikoliv o profil či fanpage. Obsah příspěvků členů skupiny se přesunul jednoduše na zeď - tak, jak tomu je u stránky či profilu. Záložka informace (vpravo od záložky Zeď) obsahuje informace o skupině - krátký a delší popisek, kontaktní informace a novinky. Diskuse se přesunula do další záložky ještě více napravo.

Nově převzala od stránky skupina možnost: "Napište něco skupině" - tedy box, který se zobrazuje hned pod úvodní fotkou. Více o změnách a důvodu přehodnocení pojetí skupin píše Knot Pipatsrisawat na oficiálním Facebook blogu.

Porovnejte J.A.R. stránku (vlevo) a J.A.R. skupinu (vpravo):

příbuzné odkazy:

Napsal jsem o Facebooku | Long live J.A.R.

5 komentářů:

  1. Podle mne je hlavně zásadní to propojení s feedem uživatelů - že se jim některé příspěvky z wall skupiny budou zobrazovat v jejich vlastním feedu. To je podle mne hodně dobrá věc a bez téhle úpravy by Skupiny možná časem úplně vyhnily. Vzhled je spíš vedlejší věc a osobně bych skoro uvítal, aby byl od Stránek odlišný, aby člověk jasně poznal kde je. Ale člověk holt asi nemůže chtít všechno :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak Sašo, to je výhoda, která udrží novinky ve skupinách v povědomí uživatelů.

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj chtěl jsem se zeptat jak se dá z facebooku odstranit skupina pokud jsem její majitel předem díky za odpověď ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj anonyme. Smazat se skupina jednoduše nedá. Pokud je to skupina, kde jseš jen ty sám, pak když klikneš na Opustit skupinu, vyskočí dialog:

    "Pokoušíte se odstranit sami sebe ze skupiny, ve které jste posledním členem. Pokud sami sebe odstraníte, bude skupina smazána. Opravdu chceš ukončit členství ve skupině x?" a skupina se smaže.

    Pokud vlastníš skupinu, kde již členové nějací jsou, pak se smazat nedá. Jedině z ní můžeš vystoupit opět klikem na Opustit skupinu, čímž se zobrazí dialog:

    "Chystáte se opustit skupinu, ve které jste jediným správcem. Po opuštění skupiny se nebudete moci znovu stát správcem. Pozice správce bude nabídnuta těm, kteří jsou pořád ve skupině. Opravdu chceš ukončit členství ve skupině x?" Skupina bude ale dál existovat, pokud v ní budou nějací členové

    OdpovědětVymazat
  5. čau lidi já bych chtěl opustit skupinu na facebook kde je víc členů ale nemůžu najít OPUSTIT SKUPINU kde to je nebo jak z té skupiny odejdu
    pls ište na hanes77@seznam.cz

    OdpovědětVymazat