pátek 20. prosince 2013

Podvůdky pod Řípem

Nemám rád slovo absurdistán. Přijde mi, že ho používají hojnou mírou především chorobní navšechnonadávači pravidelně večer co večer u zvětralého smíchovského staropramenu... Nicméně to, co se děje v naší přírodou krásné vlasti, je skutečně absurdní...

Vstanu a po pravidelné přisnídaňové kontrole zásadních informačních serverů a blogů se mi do očí vryje dnešní titulek: Forejt se chlubí i právnickým titulem, který nikdy nezískal. Co to jako je? Takže ředitel hradního protokolu se ňadří doktorem práv, který nikdy nezískal? Co to je? Co to do psí prdele je? Jak může někdo vědomně takhle lhát/klamat? Takhle podvádět, ještě tak okatě a před zraky miliónu lidí? Kdo v sobě najde takovej kus drzosti?

Když se v hájovně na samotě u lese hádaj tři myslivci, kdo v životě upytlačil většího kňoura a všichni mužský věděj, že Pepa prostě kecá/klame, když tvrdí, že jeho největší kňour vážil dva metráky, tak jde, přátelé, o - velké ani ne tak moc smradlané - hovno. Co se tak může v té hájovně stát? Pepa do sebe kopne na kuráž ještě jednu českou božkovskou metaxu, bouchne do stolu, až nadskočej podtácky a dál tvrdí, že jeho kňour fakt měl 200 kilo. A neserte! Všichni u stolu věděj, že je to blbost. Jak to může vygradovat? Tak akorát rvačkou... A pak možná ještě: nelejte to pivo z oken, podívejte jak vypadám.

A ředitel hradního protokolu Jindra mezitím mává titulem doktora práv... A ředitel společnosti Aktuální paragrafy Pavel Chládek, kde Forejt působí a přednáší, nic netuší. A i Hrad mlčí. Dokáže tohle někdo pochopit? Neměl by snad okamžitě odejít, nebo není tohle dokonce trestné?

Jenže pak si uvědomím, že nejvíc lidí v republice si kupuje a čte Blesk, Aha! a podobný podivnosti. Plátek založený primárně na drobných lžičkách a především na velkém hyperbolování všeho a za všech okolností. Statisíce lidí každé ráno čte šťavnaté tučné titulky plné polopravd přifouklé notnou dávkou skandálnosti.

Takže tohle vlastně asi vám Čechům nevadí. Dál si konzumujete bulvár, zajímá vás akorát tak, která ta poloflundra českého showbusinessu má nový umělý cecky, že si top manažeři nezasloužej zlatý padáky, že chleba zdraží o padesát halířů a cigára dokonce o deset korun. Takže nějakej Forejt, co lže o svým vzdělání, je asi pod rozlišovací schopnosti. Navíc: cenu chleba, gothaje to neovlivní, že jo... Hm, tak dík.

Je mi studno, že před čtvrtým adventem musím napsat další snůžku negativ. Negativ, která plní můj pomyslný pohár trpělivost, který se také jinak nazývá odjedu z téhle krásné země a budu platit daně radši někde jinde, kde to má větší smysl.

Ale slibuju, že do Vánoc napíšu ještě něco hezkýho. Nikoliv něco jako s láskou jsouce, vychcat se jdouce, ale něco milýho a klidnýho. Něco, co bude vonět vánočkou a/nebo františkem.

0 Vašich komentářů:

Okomentovat