pátek 5. září 2008

Zase komanči vystrkují drápečky...

Blíží se volby do krajů, což asi většina lidí, co se alespoň minimálně zajímá o budoucnost státu, zjistila. Nebudu můj občas i velmi rozjuchaný blog přeorientovávat na politickou agitku, ale je pár věcí, co bych k tomu rád dodal... Dnes ta první, ožehavější.

To, že si pro volby KSČM vylosovala u Státní volební komise volební číslo jedna, mě je tak nějak jedno... Pokud symbolické číslo jedna není předzvěstí případného volebního výsledku mezi ostatními stranami budiž... I když symbolika je někdy nebezpečná. Jedno mě ale skutečně vyděsilo a to když jsem po delší době jel vlakem do Liberce. Lehce jsem se vyděsil. Po celém vlaku na všech reklamních rámečcích jsem uviděl volební žvásty KSČM. Děs, hrůza, zlý sen... Bohužel skutečnost. V každém vagónu, každý rámeček: odporně rudá třešeň (a přitom je to tak dobré ovoce...). Sednout si tak, aby cestující na tu rudou komančistickou agitku neviděl, je docela problém.

Když jsem vystoupil v Liberci na nádraží a blížil se do podchodu, zraky mé se střetly s velkou reklamní plachtou, která visela ze železné stropní konstrukce nádraží. A na ní co? Na ní další agitka KSČM - kandidáti někam (nevím kam - asi zastupitelstvo Lib kraje).

Teď mě napadá mnoho rovin... Třeba: být majitelem reklamní agentury, přijal bych takového klienta? Kdybych vlastnil reklamní agenturu, přijal bych zakázku od KSČM? Nevím, doufám, že se do takové situace nedostanu; zatím si odmítám dát i točenou zmrzlinu u nás na Smržovce, kde ji točí zarputilá komunistka.

Druhá rovina: KSČM okomentovala umístění reklamní kampaně do vlaků a nádraží tímto stanoviskem: "Vlakem se přepravuje hodně lidí. Tak, jak lidé v Praze jezdí tramvají a metrem, venku lidé jezdí vlakem. Navíc, volič KSČM je ten, který se na těch nádražích bude spíše pohybovat. Takže i z tohoto pohledu bylo rozhodnutí jasné," vysvětlil důvody prezentace na dráze Jiří Dolejš. Kdyby to byla pravda (pevně věřím, že není), znamená to, že se mnou vlakem jezdí většinou samí komunisté? To už abych si kvapem rychle koupil nějaké protikomunistické tričko...

Třetí rovina: RailReklam je společnost s ručením omezeným, jejímiž vlastníky jsou České dráhy a.s. (51 %, vložený kapitál: 13,5 mil. Kč) a společnost TARDUS s.r.o. (49 %, vložený kapitál: 15,1 mil. Kč). Vlastník společnosti České dráhy a.s. (mimochodem docela sranda v jakých činnostech ČD mimojiné podniká: praní prádla, hostinská činnost, truhlářství, pedikúra a manikúra, obchod s elektřinou...) je Česká republika, my všichni (i ty Váca, Viktore, Songo a ostatní pravidelní čtenáři rozjuchaného blogu...). Takže defacto: Česká republika, řízená vládou ČR (koalice ODS, KDU-ČSL a SZ) skrze svou dceřinou společnost RailReklam "přijmula" zakázku KSČM v hodnotě cca 5 mil. Kč na reklamní volební kampaň. Ano, spekuluju...

Klient jako klient? Zakázka jako zakázka? Peníze jako peníze? Agitka jako agitka? Každopádně jsou komunisti svině. Svině jako svině.

pro odlehčení - dnes již klasika:



relevantní odkazy:

Komunisté loví hlasy na nádražích. Za pět milionu | Komunisté půjdou do voleb s jedničkou | Trikem proti sviním | Otevřený dopis KSČM

3 komentáře:

  1. Michale, opravdu si mě potěšil svým článkem :-) Této vohavnosti jsem si všiml, když jsem jel vlakem do vyššího brodu. Nebudu se tady chvástat svým názorem podporujícím zákaz této zločinecké organizace. Nicméně bych rád přidal polínko v podobě kritiky na reklamu ČSSD na autobusech Liberecké MHD. Polooranžový bus s xiftem nějaké socialistické trosky a velkým italic arielem nápis: "ZRUŠÍME ZDRAVOTNICKÉ POPLATKY". Je snad celý program KSČSSD založena na zrušení a kritice všeho co naše vláda vypotila? Ano vím, že jsou tu části reforem, se kterými se neztotožňuji, nicméně, lepší nějaké reformy, než žádné. To si ČSSD asi neuvědomuje a snaží se získat politické body na nepopulárních bodech, tím také myslím, že tuto ubohou hlášku mohl vymyslet támhle Venca metař - kuřák - alkoholik který všechno přepočítává na piva. Díky takovéto kampani sem utvrdil že KSČSSD není strana pro mě, i kdyby celý zbytek politického spektra byl nejzkorumpovanější na světě :-)Zde nějaká správná videa :-) http://www.antiparoubek.cz/oblibena-videa.html
    a také až bude publikován článek Týdnu
    http://www.tyden.cz/rozhovory/fico-lidem-lide-ficovi_78296.html

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jako moje antipatie ke komunistum jsou jasne, kdo me zna, ví sví...o tom nic! Ale co me hejbe zluci jsou ty laciny populistický hesla prave typu "zrušíme poplatky ve zdravotnictví" a pod. Nesnasim populizmus v politice. Je mi z toho na blití. Je jasny, ze mnoho (vetsina) volicu na to skocí (nemyslim pouze volice KSC, ale volice jako celek), nebot je to casto nevzdelana tupa banda.
    Populismus je na picu, hodte na plakaty nejaky konkretni napady, myslenky, o kterych se da alespon premyslet ci diskutovat.
    Long live J.A.R. und Vaca

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlas pánové. Populismus v politice je lacinost jako pouliční děvka... Rozhazovat, slibovat dávky kam se jen podíváš, by uměl každej. Ale předělat systém tak, aby se to všechno jednou nezhroutilo jako domeček z kartem i za cenu nepopulárních opatření (která se ale jednou v dobrém vrátí), k tomu se jen tak někdo nemá.

    OdpovědětVymazat