středa 8. července 2009

Kterak se z Michala vodák stal

Strávil jsem nádherný prodloužený víkend s prima partou na Sázavě, kde jsem poprvé v životě sjížděl vodu, tak jak se to sluší a patří se vším všudy...

Do Týnce nad Sázavou jsme dorazili ve čtvrtek odpoledne. Druhý den v pátek se sjížděli ostatní účastníci naší party. Bylo nás kolem osmnácti. V pátek jsme celý den doplňovali především rezavé tekutiny, chodili jsme po Týnci, koupali se a těšili jsme se na první sobotní plavbu.

Ta nastala v sobotu z Čerčan směrem do kempu. Mojí posádku vedla kormidelnice a kapitánka Klárka a jela s námi ještě Pája, která se se mnou střídala na háčku. Sobotní etapu jsme zvládli úspěšně. Sjízdných jezů moc nebylo a jeden jsme úspěšně sjeli bez udělání se. Luxusně jsem se spálil.

V neděli přestala všechna sranda, pač nás čekala daleko drsnější část z Týnce do Pikovic. Hned na prvním jezu ještě v kempu jsme se udělali a to se opakovalo na všech dalších následujících 3 jezech :-D. Jen peřeje jsme zvládali :-). Na moc vody a vysoké peřeje jsme měli ve třech těžkou loď. Rafťáci a vodáci na gumotexech měli nespornou výhodu. Naštěstí jsme se moc nepotkloukli a žádné posádce se nic nestálo. Odjížděli jsme v pondělí kolem poledne a vše zakončili v Českém ráj v hospůdce u Samešů - lepší zakončení jsme si snad ani nemohli přát ;-).

Odvezl jsem si krásné vzpomínky, bolestivou bránici od té skoro nekončící srandy, lehce odřené koleno a spálené nárty. To vše k tomu patří :-). A moje poděkování patří Němečkům, že mě s sebou vzali.

Škoda jen, že s náma nemohl jet kvůli studijním důvodům pan Pavel. Ale věřím, že příští rok vyrazíme znovu a tentokrát v kompletní sestavě. Přikládám pár vybraných videí - ondatru, náš přípitek, jez u tábořiště a video zachycující můj malý stan.









relevantní odkazy:

Fotografie z vody
| Můj videokanál

0 Vašich komentářů:

Okomentovat