úterý 8. července 2008

Definice setkání s mou ideální přítelkyní

Je to tady přátelé a drazí! Tamtadadá. Po několika letech jsem vyfinalizoval a vycizeloval přesnou definici setkání s ideální přítelkyní :-). Pracoval jsem na ni dlouho, vlastně leta. Při posledních návštěvách v restaurančích zařízeních jsme ji s Pavlem finalizovali vždy mezi čtvrtým a sedmým ležákem a důkladně ji opřipomínkovali.

Mou potencionální ideální přítelkyni mohu potkat jedině na Muchově. Při desáté verzi definice jsem si uvědomil, že jinde ideální přítelkyni těžko objevím. Hospoda, restaurační zařízení, koncert, internet, centrum města - všude zde jsou rovnoměrně rovněž mé potencionální přítelkyně rozprostřeny :-), ale s větším rizikem nějakého toho šrámu, který by definici ideální přítelkyně bortil. Ale na Muchově, tam jedině je to možné :-). (Pro ty, kteří nevědí, kde je Muchov: Muchov je skalní vyhlídka s vysílačem na Černostudničním hřebenu.)

Jak bude setkání s touto přítelkyní vypadat? Potkám ji při běhu na Muchov, kam v poslední době velmi často běhávám. Vlastně v poslední době běhám jenom tam, na Černé studnici to tak malebné není. Muchov je malebné místo uprostřed lůna přírody Jizerských hor, které kazí snad jen výhled na Tanvald... :-D.

A teď hurá definice za hezkého počasí:

Ideální přítelkyně je ta, kterou potkám samotnou po běhu půvabně upocenou, v obličeji lehce zarudlou a zadýchanou v teplém letním podvečeru na vrcholu Muchova, sedící a odpočívající, podvědomě ale nevědomky čekající právě na mě.

Já přiběhnu, uvidím ji, jak sedí na skále, zamyšleně se dívá do krajiny, odpočívá, oddychuje po náročném výběhu. Prameny vlasů, které se neposlušně z jejího culíku vytratily, přilpívají potem na jejích červených líčkách...

Přibíhám já. Najednou mě spatří. Proběhne asi dvacetivteřinový pohled z očí do očí, kdy jí již při probíhající druhé vteřině pohledu hlavou bleskne, že to je on: to je můj ideální partner. Jakmile si to uvědomí, vstane, přistoupíme k sobě, obejmeme se a v obětí zůstanem další cca minutu bez jediného zbytečného slova. Naše poty se mezitím budou mísit z trička na tričko a slunce se bude opírati do našich upocených kadeří.

V tu chvíli si oba uvědomíme, že jsme se hledali roky, ale konečně našli. Oba si rovněž uvědomíme, že je tak 99 procentní šance, že spolu zůstaneme až do smrti.

Verze druhá: definice za špatného počasí. Místo: tamtéž, při klasickém jizerskohorském počasí

Ideální přítelkyně je ta, kterou potkám samotnou po běhu půvabně upocenou, v obličeji zarudlou a zadýchanou v chladném větrném deštivém podzimním podvečeru na vrcholu Muchova, stojící (a lehce mrznoucí) a odpočívající, podvědomě ale nevědomky čekající právě na mě.

Já přiběhnu, uvidím ji, jak stojí na skále, zamyšleně se dívá do mlhy, odpočívá, oddychuje po náročném výběhu. Prameny vlasů, které se neposlušně z jejího culíku vytratili, přílpívají potem a deštěm na jejích červených zmrzlých líčkách...

Přibíhám já. Najednou mě spatří. Proběhne asi dvacetivteřinový pohled z očí do očí, kdy ji již při probíhající druhé vteřině pohledu hlavou bleskne, že to je on: to je můj ideální partner. Jakmile si to uvědomí, přistoupíme k sobě, obejmeme se a v obětí zůstanem další cca minutu bez jediného zbytečného slova, zatímco kolem nás na hřebeni šlehají blesky a hřmí hromy. Naše poty se mezitím budou mísit z šusťákovky na šusťákovku a déšť nás bude vytrvale zkrápět. Severní vítr (ano, ten, co je krůůůt) si bude pohrávat s nezbedně zašněrovanými tkaničkami naši botasek.

V tu chvíli si oba uvědomíme, že jsme se hledali roky, ale konečně našli. Oba si rovněž uvědomíme, že je tak 99 procentní šance, že spolu zůstaneme až do smrti, pokud do nás neuhodí za tu chvíli blesk :-).

A jak to bude dál?

Pak už půjde všechno jako po másle... První společná letmá pusa, první jazyk v ústech, první zcela náhodný "neumýslný" dotek pravého ňadra, ..., první společná kocovina, představení kamarádům, představení rodině, první společná rodinná oslava, první drobná hádka (jestli si ještě mám dát šestý ležák nebo již ne), garzonka, svatba, mezonetový byt, první dítě, domek u lesa s prázdnou garáží, s ojetou oktávií, druhé dítě, v garáži německý automobil premiové značky, zasazený strom, další výročí oslavené během na Muchov, další garáž pro italský sportovní automobil, první dítě do školy, druhé dítě do školy, první kocovina prvního dítětě, první kocovina druhého dítěte, maturitní plesy, děti na vš, vylétnoucí děti z hnízda, zase větší pivní pupek, zakládám si vlastní hospodu, krize středního věku mě díky ideální partnerce úspěšně míjí, důchod, vnoučata, společné pravidelné sobotní krmení kačen na Josefodolské přehradě, cesta kolem světa s místním klubem spoludůchodců-vrstevníků, mé úmrtí, úmrtí ideální partnerky a naše společné opětovné setkání na onom světě :-D. Uff :-).

relevantní odkazy pro všechny potencionální přítelkyně :-))):

Tady je, milé dívky, Muchov (kde mimojiné sídlí duch Jizerskýh hor Muhu)

7 komentářů:

  1. musim rict ze takhle barvite popsany prubeh zivota jsem dlouho neslysel/necetl :-)

    musim rict ze pekne zidealizovane, proste romantarna...

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je luxusní :-) asi taky něco takového sepíšu, jenomže na hřbitovy v noci málokterá ženština zavítá, takže asi do konce života zůstanu sám. To ty s tou Muchovkou máš velkou šanci :-)

    OdpovědětVymazat
  3. to je ale chybné, protože ideální přítelkyně se většinou objevují nenápadně, tam, kde to nejméně čekáš

    OdpovědětVymazat
  4. 4 MicTech: Děkuji, taky jsem romantik jako svině :-D
    4 Anonym: Anonyme, příště se nestyď podepsat, ať tě můžu oslovit jménem nebo nickem. Myslím ale každopádně, že hřbitově je rovněž dobré místo dobré místo na potkání ideální přítelkyně. Hřbitov má náhodu spoustu věcí do sebe, rád tam chodím.
    4 Šáruša: Chybné? Není možné :-)! Vzhledem k tomu, že nečekám, že někde nečekaně nějakou nečekanou objevím, tak si myslím, že očekávat je možná přinejmenším pozitivní přístup :-D.

    OdpovědětVymazat
  5. chichi, ale taky by te nejaka zlatokopka mohla pekne napalit, kdyby si to tu precetla...:-) to vis, vozy nemeckych a italskych znacek, to je velke sousto

    OdpovědětVymazat
  6. 4 halogenka: Možná to může některou nalákat, ale já mám v hlavě na zlatokopky takovej zvláštní sonar, takže je brzo odhalím. A navíc: když jako student nic nemám, není na co lákat. A pokud na chudého studenta narazí dívčina z čiré lásky a projde tím počátečním peklem nedostatku financí, než se začne třeba pořádně dařit v práci a vydělávat, tak pokud se to tehdá projeví to zlatokopectví, nebude to v takové té těžké formě a navíc mi to už asi bude jedno :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Jo hochu ty si asi hodne veris, ne nevim ae tak preju hodne stesti:-))

    OdpovědětVymazat