středa 17. září 2008

17. září

1630 - byl založen Boston, 1953 -první úspěšné oddělení siamských dvojčat, 1787 – Ve Filadelfii byla podepsána Ústava Spojených států amerických, 1394 – Král Karel VI. nařídil vyhnat všechny židy z Francie, 1972 - začal se vysílat americký seriál MASH, 1922 - na berlínském filmovém festivalu byl poprvé promítán ozvučený film (Žhář), 1988 - v jihokorejském Soulu byly zahájeny 24. letní olympijské hry

Tomáš John Baťa, Anastacia, Max Švabiský, Manfred Honeck, Reinhold Messner, Jozef Bednárik, Damon Hill, Adriana Sklenaříková, Tomáš Berdych, František Hrubín, Ken Kesey, Alexandr Ovečkin, Karel III. Francouzský, Bernard Riemann, Ken Doherty, Michael Rittstein, Bohuslava Olešová a Michal Hanisch :-). To vše (a mnohem více) se odehrálo 17. září.

Rád bych touto cestou poděkoval za gratulace k jubileu gratulantům, především rodině v ČR a Petře se Štěpánem do Kanady, Pavlovi, Kláře, Martinovi Stehlíkovi, Týně, Lucce Valdmančeti, Verče Drimlové, Janče Nigrínové, Páje z Moravy, Nicol Černé, Helče, Vácovi, Karče Bímové. (Nejen) Facebook přátelům: Denise Ondrové do Austrálie, Martinovi Blaženovi, Ondrovi Czechovi, Hoťákovi, Zuzce Mařanové, Lucasovi Olšovi, Verče Hrušce, Lucce Gromusové, Lence Trdlové, Veru Fratričové, Dominikovi Drašnarovi, Ahmet Arif Ariman , Petrovi Vavřichovi, poutnici Evče Cabrnochové, Michalovi Schongutovi, Terce Suchomel, Sweet Silvě na Slovensko, Sašovi z eMag.cz, Petře Kutákové, Verče Vlachovic, Ledňákovi a ostatním. Díky a ať slůží.

relevantní odkazy:

Co jsem (také) dostal z 25tinám

5 komentářů:

  1. še nej, Michale a hlavně ať za rok je Tvoje jméno o 3 písmenka delší :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Až se potkáme v ČR, pokud dorazím, tak máš u mě minimálně 2 druhy beeru (jako stydlivou omluvu za pozdější gratulaci), které rozhodně nemáš ;)...nebo že bych to nechala na narozeniny příští rok :)?

    OdpovědětVymazat
  3. Oukej, to beru a s radostí přijímám. S jednou podmínkou: že se spolu opijem v nějakým z jabloneckých pubů, klábosejíce o funku a jazzu ;-).

    OdpovědětVymazat
  4. a 22. července, což je zase můj den, se narodil george clinton. beat that! :-))

    OdpovědětVymazat