pátek 12. září 2008

Paroubek prostě škodí lidem

Nedávno jsem to načnul v souvislosti s blížícími se volbami do krajů. Dneska je to snad naposledy, co píšu o politice pro několik příštích týdnů (snad)...

Aby bylo tak nějak jasno. ČSSD jako stranu na politickém spektru respektuju. Stejně jako respektuju SZ, KDU-ČSL, Nezávislé... (prakticky všechny demokratické strany, samozřejmě výjma KSČM, kterou skutečně nerespektuju). Uznávám právo všech občanů na svůj svobodný politický názor. A tak i voliče ČSSD. Chápu zároveň, že všichni nemusejí mít stejné ekonomicko-politické názory, ze kterých následně většinou vyplývá, jaké straně dávají svůj hlas. Jasně.

Osobně se ale domnívám (ač volič ČSSD nejsem a nebudu), že předseda Paroubek a poslanec David Rath straně škodí (tak, jako škodí některým lidem). A jsem přesvědčen, že by strana mohla být sympatičtější pro větší spektrum voličů, kdyby jí nezastupovalo na veřejnosti a v médiích v notné míře především duo Paroubek - Rath. Proto nosím triko iniciativy Antiparoubek.cz. Ne proto, že by mně vadila ČSSD, ale proto, že mi vadí předseda Paroubek. Proč? Kvůli jeho výrokům, veřejným vystoupením (zvlášť to povolební mi nadzvedlo mandle)... Tak nějak vzpomínám na tehdejšího předsedu Zemana, se kterým byla aspoň sranda, kdykoliv ho člověk viděl se přívětivě potácet (také díky long live Becherovka :-)) a slyšel promluvit...

Ne, skutečně, Topolánek není ideální premiér a předseda strany bez chyb. Ale Paroubek? Proč někdo takový společně s doktorem Rathem škodí sociální demokracii?

relevantní odkazy:

Antiparoubek.cz | I já nosím triko | Štěpán Dlouhý o iniciativě

4 komentáře:

  1. Tak ho nemám raTH ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hade, mě to triko ještě nepřišlo a to ho mám objednaný už 3 tejdny. Jinak mě překvapila Tvoje tolerantnost vůči ČSSD jako straně. Ano komunisty taktéž netoleruji, ale musím připustit, že stejné to je u mne i s ČSSD, jelikož to je strana, která je ochotna (a ochotně to praktikuje) se spolčit i s ďáblem (rozuměj KSČM) za účelem koryta-rvaní, o metodě dávej-rozdávej tu bylo již psáno. Pro mě takováto strana díky tomuto klesá na úroveň KSČM a možná i hlouběji, jelikož o ukázněnosti poslanců KSČM není pochyby a aspoň si dlouhodobě stojí za svými názory. Jinak sem rád, že jsi prozkoumal stránku s antiparoubkem, doufám, že se tato iniciativa promítne do hlasování spouluobčanů u voleb :-)Dále nesmíme zapomenout na fakt, že to byli právě sociální demokraté a lidovci, kteří v roce 1948 podpořili násilné převzetí moci komunisty. Je až do očí byjící, jak je to stále stejné...nedovolme aby se nám historie opakovala a příčinou by byla slíbená tisícovka pro prvňáčka, či odpuštěné tři pětky u doktora :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Vydrž, u mě jim to taky trvalo dlouho. Tolerantnost? Tím jsem chtěl hlavně vyjádřit ten respekt k lidem, kteří prostě ČSSD. Že asi nezbyde než jejich volební názor přece respektovat. Nemůžu se přece odmítnout bavit se všema, co volí ČSSD ;-). Jinak jsem ale ČSSD nevolil, nevolím a volit nebudu.

    OdpovědětVymazat
  4. No trochu si pleteš historii. Nesmíš věřit všemu co ODS a jejich přisluhovači povídají

    OdpovědětVymazat