úterý 17. února 2009

Turné k nové desce Monkey Business

Za pár dní (a šťastnější již za pár hodin) budou moci i obyčejní smrtelníci roztáčet novou desku Monkey Business. Turné k nové desce tentokráte nese poměrně neoriginální název dle alba Twilight Of Jesters Tour? Takže krátce nejen o něm a o dalších hudebních radostech.

Monkey Business se vrací do kulturáků a lidových domů. S novou deskou. O té jsem již psal několikrát.

05. 03. - Písek, Kulturní dům
09. 04. - Hradec Králové, Kulturní dům
10. 04. - Jičín, Kulturním dům
17. 04. - Příbram, Junior Club
18. 04. - České Budějovice, Bazilika
25. 04. - Nejdek, Kulturní dům
01. 05. - Krnov, Kofola Club
02. 05. - Ostrava, Garage club
08. 05. - Kolín Staré lázně
09. 05. - Tábor, Millenium
15. 05. - Cheb, Open air
21. 05. - Liberec, Kulturní dům
23. 05. - Plzeň, Buena Vista

Již se těším na libereckou zastávku turné, jelikož je to už skutečně pár let, co jsem na Monkey Business byl v místním KD. Tak se třeba Liberečáci a Jablonečáci předvedou ve správném světle a mohla by to být veselá besídka.

Krom toho jsou již známé nominace Anděl 2008. Co k nim dodat, myslím, že je to poměrně jasné. Zpěvákem nechť se stane Dan Bárta, albem roku Yvonne Sanchez s My Garden (i když má nominaci i v žánrové kategorii Jazz & Blues a zde bych řekl spíše vyhraje), i přestože smetana od Tata Bojs mě skutečně velmi (!) nadchla. Výsledky se dozvíme 21. března z přímého přenosu ČT1. Žánrové s týdenním předstihem na ČT2.

Včera jsem viděl konečně (byla to doba no...) biografický snímek Ray (dle ČSFD 84 %, dle IMDb 7,8/10). Krásný film, skutečně mě nadchnul. Pro jazzové a funkové posluchače asi prazákladní film o tom, kdo Ray Charles vlastně byl a co si v životě prožil. Myslím, že Jamie Foxx ho zahrál skutečně přesvědčivě. Malá a krásná ukázka Living For The City společně s dalším geniem Steviem Wonderem.



Nyní si dovoluji vzíti dovolenou od blogu tak do poloviny března, kdy se ozvu zpět s novými nejen hudebními a cestovatelskými zážitky. Stay tuned!

relevantní odkazy:

Nominace Anděl 2008 | Monkey Business | Klip Who Killed My Libido? | Ostatní letošní plánované koncerty oblíbenců | Ray Movie | Ray na MovieZone | Ray Charles diskografie

2 komentáře:

  1. "Agentura číšník vždycky zvítězí vám až do vaší (díry) malebného města přiváží Monkey Business"

    ti přijde neoriginální, nebo co??? ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je podtitul, ano, podtituly a takové ty sranda rádobyagentury vtipné jsou, ale ten název samotný nevím nevím... ;-)

    OdpovědětVymazat