pondělí 1. března 2010

Má očekávaná alba letošního roku

Letošní rok je už nyní zajímavý a zajímavý ještě pravděpodobně bude :-). Chystá se několik hudebních novinek. Pojďme si je představit.

Gramoprůmysl je stále ve větším srabu, desky už prakticky nikdo nekupuje. Díky bohu to hudebníci ještě úplně nevzdávají a aspoň pro skalní fanoušky alba vydávají. Co nás letos čeká?

Robert Balzar Trio a Dan Bárta | Oblíbené a respektované české jazzové trio společně s nejlepším českým zpěvákem chystá nové album, na kterém se v současné době pracuje. Informací je v současné době ještě jako šafránu, nicméně album na podzim letošního roku podpoří poměrně masivní turné po republice a Slovensku.

Navigators | Nejperspektivnější současná česká kapela, která má v posledních letech největší potenciál, vydá na jaře letošního roku své druhé album. Práce ve studiu již pomalu končí. O mastering se postará skupinou osvědčený Tom Coyne ve Sterling Sound NY. Deska bude pokřtěna na koncertě v Lucerna Music Baru 29.4. První klip My Place z nové desky bude vypuštěn již v březnu. Deska výjde v omezené sérii i na vinylu.


Neruda | Nový projekt, album a vlastně i skupina Romana Holého a Matěje Rupperta s názvem Neruda chystá na letošní rok rovněž album. Mělo by se jednat o poněkud tvrdší skladby, na které od Monkey Business nejsme až tak zvyklí a zásadní rozdíl bude ten, že album Matěj Ruppert nazpívá kompletně v češtině.



J.A.R. | I přední funková česká kapela J.A.R. hovoří o novém albu. Všichni si ho přejí, členové skupiny také. Hovoří se o letošním roku, pesimističtější odhady hovoří o roku příštím. Progresivnější členové J.A.R. podmiňují účast na podzimní šňůře právě obměnou repertoáru :-).




Jamiroquai | Od poslední řadové desky Jamiroquai (Dynamite) uběhlo již dlouhých 5 let. Skupina se rozloučila se Sony Music a je známo, že nová 7. deska výjde u společnosti Universal. JK s partičkou již začíná plánovat první koncerty na letošní rok a fanoušci jsou na desku již skutečně natěšení. Hovoří se o tom, že by se mohla více podobat prvním dvěma opusům kapely.

Pokud jsem zapomněl na něco zásadního, pište do komentářů ;-).

relevantní odkazy:


J.A.R. (Facebook) | Robert Balzar Trio (Facebook) | Navigators (Facebook) | Jamiroquai (Facebook) | Neruda Facebook

0 Vašich komentářů:

Okomentovat