sobota 9. května 2009

Facebook doporučuje přátele i podle stejného příjmení

Facebook evidentně rozšířil funkci Návrhů přátelství

Návrhy přátelství - funkce, která uživatelům Facebooku doporučuje k přátelství ostatní uživatele, umí zase o trochu víc. Od změn, kdy stránka produktu se tváří jako profil ("stránky veřejných profilů"), se mezi nabídkami přátelství logicky začaly objevovat přávě tyto profily nejrůznějších produktů.

Doporučování přátel funguje na jednoduchém principu: funkce vám doporučí lidi, které mají v přátelích vaši přátelé. Užitečnost funkce tkví v tom, že se dozvíte o tom, že váš kamarád je již taky členem Facebooku díky tomu, že si ho již přidal někdo, koho již mezi přáteli máte. Máte možnost poznat staré známe a mnohdy si zase uvědomíte, jak je ten svět zatraceně malej :-). Naprosto stejně funguje systém doporučování i s veřejnými profily produktů - doporučí ty, které již někdo z vašich přátel má mezi oblíbenými.

Dnes mi však Facebook začal doporučovat i lidi se stejným příjmením - lidi, na které neexistuje žádná jiná vazba či důvod pro doporučení. Objevili se mi tam čtyři cizí Hanischové :-). Vzhledem k nevšednosti příjmení taková funkce může být velmi nápodobná ke hledání vzdálených příbuzných. Mimochodem k dnešnímu dni je nás Hanischů na Facebooku cirka 500 :-). Rosteme.

Mrkněte proto do svých Návrhů přátelství, zda-li tam neobjevíte nějakého jmenovce. Jste-li však Novák či Nová, asi vás to tolik nepřekvapí :-).

relevantní odkazy:

Návrhy přátelství
| Ostatní příspěvky o Facebooku

0 Vašich komentářů:

Okomentovat