pátek 5. června 2009

Nevolte ČSSD v čele s Jiřím Paroubkem!

Jsou tu další volby. Tentokráte do Evropského parlamentu. Svoje zástupce budeme vybírat dnes a zítra

Po vajíčkové volební kampani je nyní třeba dovršit aktivitu vrhačů a skutečně jít něco změnit. Jediná šance je nyní: jít k volbám a rozhodnout.

Ti, co jen nadávají na politiku a k volbám nechodí, by vlastně ani právo nadávat neměli. Každý může rozhodnout. Každý hlas je potřebný. Chodit k volbám by měla být samozřejmost pro každého, komu není budoucnost země lhostejná a kdo je racionálně smýšlející. Možná to jsou fráze, ale důležité to je opakovat.

Kampaň byla letos vyhrocená extrémně. Jiří Paroubek si myslí, že za vajíčkovými útoky stála ODS. Nevěří, že mladí lidé se mohou zorganizovat a ozvat se. Zareagovat na to, co se jim nelíbí. Jiří Paroubek se jim nelíbí! Možná je to mladičské buřičství, ale každopádně díky za to, že aspoň mají nějaký svůj názor...

Respektuji to, že každý má právo volit kohokoliv. Je to princip demokracie. Dokázal bych respektovat i to, že někdo k volbám nepůjde - i k tomu má své právo (ale ať pak nenadává). Co nějak respektovat prostě nedovedu, jak může volit někdo stranu s takovým představitelem, jakým je Jiří Paroubek.

Chápu, že ne všichni lidí jsou liberalisté. Ne všichni věří pouze v sílu trhu, ne všichni musí být pravicově smýšlející. Proto chápu, že zde levicová strana, jakou je ČSSD, existuje. Ale prostě nepochopím, jak ji mohou lidé volit, když má v čele takového předsedu. Jiří Paroubek škodí lidem, škodí ale především sociální demokracii jako takové. Jsem přesvědčen, že pokud by v čele sociální demokracie bylo jiné vedení, dokázal bych ji respektovat. Pokud je v čele Paroubek, nedokážu to. Nedokážu to respektovat, když si dovede Paroubek představit povolební spolupráci s komunisty. Kdyby vládnul s Marťany, je mi to jedno. Komunisty nestrpím ani na vteřinu.

Ač jde tentokrát pro zatím jen o volby do EP, socialisté je předělali do podoby přípravy na volby do poslanecké sněmovny. Nevadí mi to. Je to jistá forma moderního marketingu (je vidět, že americká poradenská firma odvádí pro ČSSD dobrou práci) a proto: nechť. Jenže právě proto víme, co bude propagovat sociální demokracie na podzim. Spolupráce s komunisty je zničující.

Proto bych rád poprosil ty, kterým vadí Jiří Paroubek jako člověk, který chce brutálně zadlužit naší republiku našim potomkům, jako někdo, kdo bude klidně vládnout s komunisty, jako někdo kdo škodí lidem a sociální demokracii (a mohl bych pokračovat), aby ve volbách do EP nevolili ČSSD. Volte kohokoliv mimo KSČM a ČSSD a uděláte dobře. Každý hlas je důležitý, každý hlas který nebude pro KSČM a ČSSD je ještě důležitější.

Dnes o to více platí staré známé: volte stromy, volte listy, jen nevolte komunisty. A já dodávám: a ČSSD.

relevantní odkazy:

Všechny články o politice
| Antiparoubek.cz | Skupiny na Facebooku proti ČSSD | Skupiny na Facebooku proti Rathovi

1 komentář:

  1. Úplně s vámi souhlasím. Je hrozné, že lidé volí člověka, který proti sobě poštvává generace a sociální třídy. Veřejně se vysmívá všem do obličeje a povyšuje se nad ně. Proto jsem volil ODS !

    OdpovědětVymazat