pondělí 19. listopadu 2007

Dospělí Jaři - začali se bavit a voto de

Po sobotním koncertě v Lucerně se mohli J.A.R. konečně symbolicky napít alkoholických nápojů, vykouřit nějakou tu cigaretku a celkově se prostě pobavit podle svého gusta.

Ještě před tím si však ve velkém sále střihli tradiční narozeninový koncert, od kterého funkoví fanoušci vždy čekají hodně – je to vždy velké vyvrcholení tradičních podzimních zastávek tohoto na naše poměry jedinečného spojení nadaných muzikantů. I když to letos s tím turné lehce "odflákli" a pár koncertů bylo zrušeno (kdo ví, proč...), v Lucerně předvedli velkou koncertní show. Trošku jsme možná mohli očekávat nějaké speciální překvapení k těm osmnáctým narozeninám, ale v tomto smyslu jsme ničeho zvláštního svědky nebyli. Snad jen krom krásné paruky Badyho Zbořila v titulní Jak ti je a pár orálních proklamací z úst raperů Viktoříka a Klempíře.

J.A.R. předvedli pro mě především výbornou hru na klapky, struny, žestě a bubínky a koncert jsem osobně vnímal jako více instrumentální než vokální. Došlo na tradiční sóla Splash hornz, kytarové sóla Míry Chyšky a jiné exhibice. Dan Bárta si krom zpěvu hrál na "perkuse", Majkl Viktořík předvedl další sérii komických oděvů, Bady Zbořil s Robertem Balzarem udávali rytmiku a Roman nad vším máchal dirigentskou taktovkou.

Líbila se mi především druhá polovina koncertu, v interpretaci Viktoříka spíše lépe řečeno třetí pětina večera. Nejvíc mě spolehlivě odzbrojily tvrdší pecky B-Bus, Hi-tech Vitamean, Holého Band atd.

Co by to byly za narozeniny bez pořádné oslavy? Odebrali jsme se tedy do Hospody Lucerna, srazili židle kolem malé stolku a začali konzumovat výbornou plzeň. Kolem nás u vedlejších stolů slavili členové kapely za vydatné podpory kamarádů a (nejen) hudebních souputníků. Za zády třeba Filip Jelínek, Dan Bárta, Imran Musa Zangi. Támhle zase Robert Balzar a Robert Balzar jr., Petr Malásek, Jirka Slavíček, Pavel Bady Zbořil, Aňa Geislerová, dvorní režisér Zdenda Suchý, Jitka Schneiderová. Vpravo Roman Holý, Robert Rozkurz, František Kop. Radek Kašpar překvapivě ne se saxofonem ale hrající za piánem. Na báru Míra Chyška, Majkl Viktořík, Jarda Janovský. Za sloupem hned vedle nás DJ Maceo, Viktor Mašát a Magdalii. Tu a tam pobíhající Petra Nesvačilová... Dalších x desítek lidí a náš stůl.

Nádherný koncertní večer zakončený vydatnou pijatikou. Veroniko, Jak ti je? Do you like Abba?

relevantní odkazy:

Hospoda Lucerna | Aby, jaři a bítlsi

0 Vašich komentářů:

Okomentovat