pátek 6. února 2009

Shamrock - znovuzrození

Naše časté středoškolské restauračně - hospodské působiště vstalo z mrtvých... Pět minut po půlnoci

Do Shamrocku jsme na střední a i po ní chodili velmi často a velmi rádi. Byla to jedna z nejtradičnějších hospod v Jablonci, kde bylo neustále natřískáno. Typický pohunek - zavalitý šedovlasý děda - k hospodě naprosto sednul. Divoké večírky exgymplu, vlaječky, pívo, prýštění na náměstí před Merkurem... Co historka, to legenda...

Pak náhle pohůnek s Shamrockem seknul. Přišel nový provozovatel a úroveň vyhlášené sklepní hospůdky strmě upadala. Všichni na Shamrock zanevřeli. Tehdy právem.

Měsíc zpět se ke mě dostala informace, že Shamrock opět funguje v plné parádě (!) s nadšeným hospodským, který to myslí vážně. Byl jsem na to zvědav, zda-li se ta tradice a oblíbenost dá nakolejit zpět do původních kolejí. Přátelé, dá :-)!!!

Chilli, který nově řídí Shamrock, má k hospodě vztah. A hospodu dělá - troufám si tvrdit - minimálně z 60 % kvalitní a zapálená obsluha. Prostředí se nezměnilo a to je vlastně dobře. Dá se tak navázat na původní velmi oblíbený podnik. Teď jde jen o jedno, aby si návštěvníci našli do Shamrocku cestu zpět. Nebude to lehké. Ztracená pověst se buduje vždycky těžce. Toho jsou plné marketingové příručky.

Po mých 3 návštěvách Shamrocku v posledních dnech můžu rád potvrdit, že Shamrock s novým provozovatelem má velmi slušně nakročeno. Pravou nohou. Na co ještě nalákat? Chilli v Shamrocku točí tři (!) piva - Krušovice 11°, Svijany 11° a Plzeň 12°. A zavádějící ceny jsou doslova brutální: Krušovice za 15 Kč, Svijany za 18 Kč a Plzeň za 26 Kč. Fotbálek nově zdarma. Tradiční zelená za 20 Kč :-). Nejen pivní pochutiny, natřískaný juke-box... Co víc si přát?

Otázka závěrem: kdy jste si naposledy dali šest jedenáctek za 90 Kč :-)? Já tak před sedmi lety. Teď to je taky na vás. Já si do Shamrocku cestu zpět již našel. Držím Shamrocku pěsti, bude to třeba.

all photos by © Jan Rydval, 2005


relevantní odkazy:

Prýštění v Shamrocku č. 1 | Další fotka | Další fotka | Další fotka

2 komentáře:

  1. já mám se Shamrockem spojenou rozpečenou sýrovou bagetu a dlouhé debaty o hudbě. negativní konotaci si ovšem Shamrock kdysi vysloužil tím, že se zde se mnou rozešla bývalá přítelkyně. ale bylo to cca před rokem a též to tam žilo! ;-)

    petr k.

    OdpovědětVymazat
  2. Je ja take s bagetou, petre k. :-)

    jana k.

    OdpovědětVymazat