pondělí 15. června 2009

Black Eyed Peas chtějí dobýt diskotéky zpět

Po čtyřech letech od alba Monkey Business vydala americká hip-hopová skupina 3. června další již páté řadové album se sugestivním názvem The E.N.D.

Konec se však nekoná, možná proto, že: The Energy Never Dies :-). Po prvních taktech vás napadne především jedna velká podobnost. The E.N.D. je album, jako by skupině Groove Armada z šuplíku vypadlo. Podobnost v silně elektronickém soundu je snad ve všech skočnějších skladbách. Proti E.N.D. jsou všechna předchozí alba BEP naprosto komorní záležitosti. Cíl vidím jeden: pokořit diskotéky. Může se to povést.

Těžko říct, zda-li skupina použila nějaký akustický nástroj, nebo i všechny akusticky se tvářící zvuky jsou samply. U Black Eyed Peas se vždycky samplovalo a samplovat se prostě bude.

Stejně jako i předchozího alba Monkey Business po několika posleších desky platí, že songy označené jako singly se mi ve srovnání se zbytkem prudce nelíbí. U Monkey Business se to týkalo Don't Phunk with My Heart, Pump It i singlu Bebot. U The E.N.D. se to zase týká singlů Boom Boom Pow i I Gotta Feeling, které se mi zdají až jednoduše průseroidní. Nicméně producenti vědí, co dělají a tak u primární posluchačské cílové skupiny jistě zaberou. Nicméně na nás, co nechodíme na diskotéky, zabírat prostě nemůžou.

Album krom will.i.am a apl.de.ap produkoval dále francouzský DJ a producent David Guetta, Keith Harris, Printz Board, Bucky Jonson a DJ Replay.

Tracklist:
Boom Boom Pow, Rock That Body, Meet Me Halfway, Imma Be, I Gotta Feeling, Alive, Missing You, Ring-a-Ling, Party All the Time, Out of My Head, Electric City, Showdown, Now Generation, One Tribe, Rockin' to the Beat

Target deluxe verze obsahuje navíc 10 tracků.

Label: Interscope, Universal
Časáž: 67:19, deluxe edition: 104:31

relevantní odkazy:

Black Eyed Peas | Wikipedia | The E.N.D. | Video Boom Boom Pow

1 komentář:

  1. Tedy Michale, za sebe musim rict, ze album se mi opravdu libi. Jednoznacne je to kompilace potencialnich hitu na siroke posluchacske bazi, ovsem na druhou stranu to by BEP vzdy a ja si velice cenim oziveni tanecni hudby v jejich dilku a vidim jednoznacny vyvoj a relativni experiment. Faktem je, ze me nadseni souvisi s moji pravdepodobne vetsi oblibou tanecni hudby a mmch Guetta je vyborny Dj, kdyz pomineme jeho ryze housove skladby sirene radii. Zkus Kanyeho Westa predposledni album, pripadne Kid Cudi ft. Crookers Day'n'Nite ke srovnani, vcelku by se to hodilo na pristi Slaughterhouse:-D PW

    OdpovědětVymazat