sobota 22. listopadu 2008

Internetová raketa letí prudce vzhůru

Webové novinky na internetu z dílny internetové rakety

Pro především ženy tu máme pod pokličkou další komunitní contentový portál - Zdravě.cz. Po velmi úspěšném Vařeni.cz (na Vareni.cz momentálně startují dlouho očekávané videorecepty!), které je v současné době jednou z vlajkových lodí internetové rakety, je Zdravě.cz nejen pro ženy, ale i vlastně pro muže. Nicméně nevím, co nabídne portál mně, který snídá občas párky s plnotučnou hořčicí ve stoje u kuchyňské linky a intenzivněji se stravuje v odpolední části dne než v té dopolední, jak by tomu mělo být... Napadlo nás s ostatními, že bychom mohli vytvořit alternativní Nezdravě.cz, kde bych mohl být klidně šéfredaktorem na počkání :-).

Kupy nových projektů, hromady nových designů. Po akvizici Hotel.cz tu máme jeho nový vzhled, stejně jako v případě lázeňského webu Spa.cz. Heureka.cz již existuje ve slovenské mutaci a nabízí v předvánočním čase tipy na dárky pro muže, ženy nebo domácí mazlíčky, takže když tápete, možná příjde vhod pár tipů. Pro ty, kteří se pořád bojí na internetu nakupovat doporučuju přečíst pár rad, jak postupovat, aby nákup na internetu proběhl bez problému a k vaší plné spokojenosti.

Venku je rovněž nový hudební T-Music.cz (především) pro teenagery (cílová skupina 15 - 25 let), i když tak nějak doufám, že i pro mě bude občas plný novinek z hudební branže. Hudební zpřízněnec Dan Maršalík již píše a hodnotí alba i nemainstreamového charakteru. Ty mě na T-Music možná přivedou ;-).

Redesignu se dočkalo Nepropasni.cz stejně jako Poptavka.cz. Novým trendem je vytvářet produktové tématické skupiny našich projektů na Facebooku (skupina projektu Sekta.cz, Nepropasni.cz, Zdrave.cz, Heureka.cz, FotbalPortal.cz), kde můžeme s uživateli komunikovat ohledně plánovaných změn, novinek a podobně. Facebook.com umožňuje výborné cílení reklamy, kterou například využívá právě v předvánočních dnech Heureka.cz.

Grafici a kreativci popohání naší (a vaší) internetovou raketu dál do kosmu... :-). I drobnosti potěší a podtrhnou společenou corporate indentity: nová lišta a pata pro webové projekty ze společné kolny :-). Interně ji říkáme Mišta podle Michala, který ji tehdá webmasteroval. Firemní slogan Enjoy the future doplňujeme i českým Vzhůru do budoucnosti, který by měl být srozumitelnější českým uživatelům.

Miciny a Hafici dostali dalšího soukmenovce do party - Konicci.cz a všichni tři maj zimní/vánoční layout (stejně jako web profesionálního hostingu Stable.cz či technologického magazínu eMag.cz a další). A já se ptám, jaký další komunitní web pro zvířata z Mitonu spatří světlo světa :-))?

Aquadino.cz, které nabízí pronájem lodí a jachet, se umístilo třetí v soutěži Webtop100 v kategorie Cestovní ruch o nejlepší web :-). A finálně na novém komunitním webu pro tvorbu skupin a organizaci setkání a akcí Sekta.cz, který se snažím vést kupředu, chystáme spustit již za den dva tři lákavou soutěž, která by měla odstartovat propagaci tohoto nového projektu.

Novinek je celá řada. Inu není divu, v září se uživatelé vrátili z dovolených, slezli ze stromů a jejích aktivita na internetu bude v dalších týdnech a měsících kulminovat. Ovlivňovat ji krom blížících se svátků bude především počasí :-). Poručíme větru dešti :-)? Asi ne :-).

11 komentářů:

  1. Jsem s tebou a hlasím se do party redaktorů Nezdrave.cz, já rozhodně nejím dřív než ve 12h (možná proto, že se teprve kolem poledne štrachám z postele :). A Dan píše i nemainstream? Sakra, prošvihla jsem nějakou takovou jeho recenzi? :P

    OdpovědětVymazat
  2. No prý psal krom těch našich oblíbenců i něco na nějaké rockovější jednodušší věci, aspoň jsme se o tom bavili v Lucerně před J.A.R. Jeho recenzi na Lucernu jsi četla :-)? Prý si zkoušel být lehce zlý ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že ještě ještě nečetla... No ale kde je ten "nemainsteam"? :P

    OdpovědětVymazat
  4. Radši to nechme být, já se do toho zamotám a zas budeme kdo ví kde... Asi bych s tím slovem měl trošku šetřit :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Hele, co se stalo s moviezone.cz? uz nejakej casa to nejede...

    OdpovědětVymazat
  6. Nic, moviezone.cz jede normálně :-). Jak jsi to myslel? Po obsahové stránce? Zrovna teď tam má Vodafone reklamu jako svině :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Nu pokud chcete někde cokoli napsat pro Nezdravě.cz, tak mi dejte vědět, rád to zařídím :-)

    Jinak tuším, že ten claim není Vzhůru do nekonečna, protože to už před náma použil Bazz Rakeťák, ale něco jiného podobného, na co si teď zaboha nemůžu vzpomenout, takže používám dál Enjoy the Future!

    ... jo a samzřejmě nemůžu nedoplnit výčet raketových novinek o Střelectví.cz - nicméně na rovinu, nic pro pacifisty ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji Sašovi za doplnění dalších mezigalaktických novinek z naší rakety :-). Na Nezdravě.cz se chystám jakmile budu mít trochu volněji od školy... :-/

    OdpovědětVymazat
  10. ty vole, to jsem asi blazen, ja se na moviezone nemuzu uz tak 2 mesice dostat, hodi mi to bilou tsranku a napis under construction....tak to nechapu...

    OdpovědětVymazat
  11. Jako fakt? I teď, třeba dneska? Tak to je hodně divný. Udělej mi prosím z toho screenshot a pošli mailem, dám to vědět klukům. Díky moc

    OdpovědětVymazat