čtvrtek 6. srpna 2009

Jak iDNES.cz píše články

Viktor Mašát mě upozornil na zajímavou novinářskou práci redaktorů portálu iDNES.cz. V článku o dnešním koncertě Monkey Business v O2 Žlutých lázních, kde kapela oslaví své 9. narozeniny, se objevila jedna zajímavá podobnost...

Už v perexu článku redaktor chybně uvádí název alba: "Album Twilight of Jesters! vydala skupina Monkey Business již začátkem letošního roku..." Za názvem alba totiž není vykřičník, ale otazník.

Další perla: "Moneky Business nový repertoár představili..."

Největší pecka je však na konci článku, kde je seznam následujících koncertů kapely, který je přesným copy-paste seznamu, jenž je uvedený na oficiálním Facebook profilu skupiny. Jak je to možné? Jednoduše - podívejte se na screenshoty:

Nejprve screenshot iDNES.cz:

A nyní screenshot seznamu koncertů na profilu kapely na Facebooku:

Kdepak asi udělali redaktoři chybu...?

relevantní odkazy:

Článek na iDNES.cz | Monkey Business | Monkey Business Facebook profil

2 komentáře:

  1. Tohle je, upřímně řečeno, článek, který Ameriku neobjevil. Děje se to dnes a denně, úroveň zpravodajství je v prdeli....

    OdpovědětVymazat
  2. Toto je jen slabý odvar toho, co idnes dokáže - stačí sledovat rubriku sport a člověk se občas nestíhá divit. Bohužel, jediným měřítkem úspěchu je návštěvnost a v tom jsou dobří - a jediný způsob jak idnes donutit přestat psát nesmysly je NEČÍST IDNES.
    HáRoš

    OdpovědětVymazat