středa 7. dubna 2010

Obama, Medveděv a Hanisch v Praze

SMRŽOVKA, PRAHA | 7. dubna 2010 - Kromě Baracka Obamy a Dmitrije Medveděva poctí svou státní návštěvou Prahu v pátek velmi pravděpodobně i Michal Hanisch. Exkluzivně to v podvečer uvedla mediální agentura Muflon Muchov Press

Zítra 8. dubna Michala Hanische čeká blíže nespecifikovaný program, který jeho tajemník Vilém Vojebal odmítl mediím předem prozradit. Prý hodlá navštívit dvě města v severních Čechách a program v obou v nich prý bude čistě pracovní. V nabitém kalendáři tentokrát nezbyde čas na kulturní pamětihodnosti.

Jaká slavnostní tabule se pro Hanische na zítřejší náročný den plánuje? Jeho osobní asistent prozradil, že ho čeká hrachová polévka s krutóny a jako hlavní chod čočka s vídeňským párkem a znojemským okurkem. V té souvislosti jsou připravena vyjímečná záložní bezpečnostní opatření v obou městech, která zítra navštíví. Na případný výjezd je připravena především elitní protichemická jednotka z Liberce. Zákulisní informace hovoří, že jedním z měst má být Tanvald, jehož obyvatelé se již předzásobují rouškami pro případný únik jedovatých látek do ovzduší. Mluvčí chemické jednotky slečna Věra Propanbutanová uvedla, že v případě úniku látek budou obyvatele Tanvaldu upozorněni osobně dopisy, které rozešle Česká pošta ihned do pěti minut od úniku všem obyvatelům, kterým hrozí zdravotní potíže, aby se k nim dostaly včas. K občanům by je měla tedy bezpečně doručit během pátečního dne. Nejpozději po víkendu v pondělí, když už riziko zcela jistě pomine.

Ani páteční program z bezpečnostních důvodů kancelář Michala Hanische v Praze nechtěla prozradit. Řidiči však musí počítat s dopravními omezeními u stanice metra Černý most a po celé délce trasy B, která bude po dobu jedné hodiny zcela uzavřena pro cestující. Dopravní podnik hlavního města Prahy také pro tuto slavnostní chvíli vypravuje unikátní celodřevěný vlak, který krom prezidentského vozu obsahuje dále vůz jidelní, oddíl s posilovnou a především speciální muzeijní vagón.

O něm prozradil tajemník Vilém Vojebal následující: "Jedná se o speciálně upravený vůz, připravený na galerijní exponáty. V průběhu jízdy pana Hanische budou na zdech vozu vystavena významná výtvarná díla tématicky spadající do Jizerských hor a smržovského okolí. Zejména obrazy Petra Urbana, které byly některé před měsícem draženy v aukční síní Sotheby's. Dále pak bude obsahovat vycpané jeleny dvanácteráky a muflony potoční - tradiční faunu Černostudničního hřebene. Naprostou specialitou pak bude model remízky 1:1 s pravým borůvčím a brusinčím."

Jak dodal tajemník Vojebal, Dopravní podnik chce tak významnému cestujícímu především cestu metrem co nejvíce zpříjemnit. Na otázku, jak se budou přepravovat v době výluky Pražané, mluvčí dopravního podniku Zdena Kupsiopencardpičo Novotná uvedla, že před vstupy do metra budou pracovnice dopravního podniku rozdávat mapy s kompasy a budou Pražany navádět, jakým směrem se mají pěšky vydat. Pro nejstarší občany budou k dispozici i fofrklacky za nevratnou zálohu 350 Kč. To ihned komentoval marketingový guru Lidového domu Dimun s tím, že Jiří Paroubek je připraven poplatky za hole proplácet fofrklacek nefofrklacek (podle vzoru hlava - nehlava).

Veškera dopravní a bezpečnostní omezení končí v pátek v 19 hodin 32 minut a 23 sekund.

1 komentář:

  1. Zajímavý...Když přijede Hanischová, tak se prd stane :-D

    OdpovědětVymazat