pondělí 23. listopadu 2009

Jaký chci mít pohřeb

Ne, skutečně nemám sebevražedné sklony - na to se mám moc rád. Ani nečekám pohromu, či snad že bych cítil slabost u srdce. Jen se snažím řídit heslem, že nemít plán znamená naplánovat neúspěch

Není na tom nic morbidního. Co je horšího, než když se pozůstalí hádají a přou, jaký chtěl mít nebožtík vlastně pohřeb? Mým cílem je se tomu vyhnout. A protože jsem zjistil, že přání, jak má můj pohřeb vypadat, se za ty roky nezměnila, rozhodl jsem se vás s mou poslední cestou seznámit.

Cíl je prostý: pokud si budou pozůstalí notovat, že "... ten měl krásnej pohřeb", bude vše v pořádku. Dlouho jsem nevěděl, jestli být zpopelněn nebo ne. Dnes již vím, že zpopelněn být rozhodně chci.

Jak by měl probíhat obřad? Chtěl bych si nechat zahrát dvě skladby: první Some People od Sexy Dancers - nejlépe někdy v úvodu obřadu. Druhou skladbou by bylo Stmívání od Dana Bárty a Illustratosphere. Ta by se nejlépe hodila při zajíždění rakve.

Nejsem příznivcem klišéidních proslovů. Proto bych byl rád, aby na mém pohřbu promluvil můj celoživotní kamarád Pavel Křenovský. Krom mé rodiny mě právě on zná nejlépe. Prožili jsme toho spolu hodně. Přál bych si, aby jeho projev byl optimistický, vtipný, briskní. Aby v něm vyzdvihnul mé, své a především naše společné dobré vlastnosti a zavzpomínal na několik společných veselých zážitků.

Kam by se měla uložit urna s mým popelem? Na hřbitov ve Smržovce. K babičce a praprarodičům. Když je hezky, je odtamtud krásný rozhled na Krkonoše, Jizerky a někdy až na Sněžku. Tam by se mi líbilo.

Pohřební hostina. Po pohřbu by se měl nebožtík vždy řádně zapít. Mělo by se na něj vzpomínat v dobrém, vzpomenout na vtipné okamžiky jeho života a nekafrat o tom, jaká je to tragédie. Stalo se. Hodujte, pijte! Přál bych si snad jen to, aby na pohřební hostině kromě mé rodiny byli moji dva nejlbližší kamarádi - již zmíněný Pavel a má nejlepší kamarádka Klára Němečková. Výslovně si nepřeji, aby se v hospodě či restauraci, kde bude pohřební hostina probíhat, točilo pivo značky Staropramen či Gambrinus.

A co vy? Už máte představu o tom, jak by měl probíhat váš pohřeb? Piště svá přání do komentářů.

1 komentář:

  1. The actual route cracking open (a good alternative on a single style), which often will start along with anything wide together with overall along with "funnels" it is technique due to a particular niche. https://imgur.com/a/x4BT6PQ https://imgur.com/a/24vCM35 https://imgur.com/a/uzADEgO https://imgur.com/a/846IGc4 http://1jh8p1b7ta.dip.jp https://imgur.com/a/JjeA3hF https://imgur.com/a/NXgy7Dg

    OdpovědětVymazat