pondělí 12. ledna 2009

Rekordman stromeček

Nejen o stromečku, ale i o tom, že na Muchov se chodí od Nového roku po červené a další novinky ze střední Smržovky :-).

Vánoce proběhly. A stromek, to byl letošní rekordman a hrdina Vánoc největší. Jsem zastáncem pravého stromku, s umělým stromkem by ty Vánoce byly tak nějak umělé... Pravej stromek krásně voní a zabodávající se jehličí do ponožek má taky něco do sebe. Leč pravý stromek přináší podstatně více komplikací než stromek umělý. Od pořizování, přes stavění až k opadávání.

Každoroční vánoční pohodu spolehlivě nabourá hned jeho strojení. I letos tomu nebylo jinak. Stromek jsem zcela pochopitelně umístil do stojanu křivě, jak jinak. Neumím totiž, abyste věděli, ani "blbej stromek dát do stojanu". Když už jsem si myslel, že je rovně, nebyl rovně podle Soni. A tak furt dokola. Upřímně mě strojení stromku lehce irituje, protože to neumím a pochopitelně ho vždy (!) strojím špatně :-).

Nicmémě letos vydržel bez opadávání jehličí snad nejdéle co si tak pamatuju. Skutečný rekordman. Přežil Tři krále a venku skončil až dnes.

A teď k tomu Muchovu krátce. Ze střední Smržovky vede na Muchov žlutá značená trasa. O Silvestru a v prvních minutách Nového roku jsem se osobně postaral o přeznačení trasy ze žluté na červenou. 5 minut před půlnocí se mi opodařilo se pořezat do malíčku o střep a tak jsem celou cestu domů z Muchovu odkapával :-). Díky směřuje především Pavlovi a jeho přítelkyni, že mě tam nenechali vykrvácet a následně umrznout :-). Nový rok jsem tak trávil také na chirurgické pohotovosti v Tanvaldě. (Trošku depka, první den v roce trávit v Tanvaldě, hehe...) Obdržel jsem dva stehy železnými svorkami. V pátek jdu na vytažení, tak to snad bude již v pohodě. Takže teď prostě na Muchov po červené.

Proto symbolicky připíjím na stromeček. Vy můžete taky, nebo ještě lepší bude, když budete hlasovat pro tento můj blog v soutěži o Blog roku 2009 :-)). Více info zde.

4 komentáře:

  1. tohle je trapnej clanek o nicem!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Michale, proč každýmu prozrazuješ, že neumíš postavit stromek rovně? Tos asi neměl moc šířit do světa...:D Jinak ho ale opravdu neumíš postavit, takže se s tím smiř a nech si pomoct u toho od ostatních, já ti to ráda zase příští rok zkritizuju:D
    Článek není nikterak velkolepý, ale o ničem taky není. Anonym se asi vybíjí vzteka, že není nominovanej na blog roku (nebo co to je za soutěž):D

    OdpovědětVymazat
  3. a just je to trapnej clanek, celej blog je trapnej, celej internet je trapnej a navic internet nic neváží!

    OdpovědětVymazat
  4. Váca, chceš vypálit internet na cédéčko? Bez porna se mi to tam vejde akorát, s pornem to budou tak tři disky, jestli ti to neva ;-)

    OdpovědětVymazat