neděle 25. ledna 2009

Twilight Of Jesters? od Monkey Business

Aktualizováno 30.1.: Producent Roman Holý právě dokončil šestou řadovou desku Monkey Business, která výjde 23. února na jeho narozeniny po dvou letech od předchozí Objects Of Desire And Other Complications.

Pro ty, kteří ještě nezaznamenali některé zvěsti o nové desce, nabízím základní informace, na co se můžeme těšit. Deska byla již zmasterovaná a sice poprvé v dějinách skupiny v zahraničí - v Londýně Milesem Showellem. V současné době se dokončuje booklet (viz cover design), který má na svědomí stejně jako u Armády špášu, Mein Kampfunku nebo Objects Of Desire And Other Complications Lela Geislerová.

Opět se můžeme těšit na zahraniční hosty. Glenn Hughes již hostoval na čtvrté řadové desce ve skvělé soulové Silence a vystoupil na vánočním koncertě s Monkey Business v Lucerně. Druhým zahraničním hostem je zpěvák Freak Power Ashley Slater, který si rovněž s Monkey Business několikrát zahrál (na předávání cen časopisu Report či na společném koncertu MBs a Freak Power v loňském roce). Domácí hosty na desce bude reprezentovat Vlasta Třešňák a rapovat bude James Cole.

Otázkou je, jakým způsobem letos tentokrát proběhne distribuce desky. Dá se s úspěchem předpokládat, že bude svěřena opět Sony BMG stejně jako deska předchozí (vydávatelem poprvé Sony nebyla), která se však ve velkém rozdávala na koncertním turné. Bude mít na distribuci vliv jeden z partnerů nové desky (Seat či ING)?

V tracklistu se můžeme těšit celkem na 13 tracků, mimojiné na následující skladby: Who Killed My Libido (ta se již hraje na koncertech jako otevírák a dokončuje se k ní videoklip), Gumball, London Dealing, Nuremberg, Michael Jackson Is 50 a další samozřejmě.

Nutno dodat, že kapela velmi překvapivě (!) svorně hovoří o nové desce jako o své nejlepší :-))). Roman Holý ji bere jako nejtanečnější v historii.

photo by © Roman Černý | cover design © Lela Geislerová

relevantní odkazy:


Monkey Business | Rozhovor Romana Holého pro MF DNES | Fotky z natáčení videoklipu | Záznam koncertu z Hybernie | Ukázka Who Killed My Libido | Kupte desky MBs | Kupte jednotlivé tracky MBs

1 komentář: