sobota 10. ledna 2009

České dráhy mě opět překvapily a připravily mě o letošní první koncert

Myslel jsem si, že už se nemůže moct dobře stát větší "humor" než tehdy, kdy jsem na cestě z Liberce domů dvakrát přestupoval, avšak dnes, dnes se podařila skutečná perla...

Zvažoval jsem, zda-li se jet podívat na koncert Monkey Business v rámci zahájení Jizerské 50 vzhledem k pondělní zkoušce. Nakonec mi učení šlo, tak jsem si něco vytisknul i do vlaku, abych plodně využil cestu tam a zpět a vyrazil jsem. Ze střední Smržovky jsme odjeli s deseti minutami zpoždění. Což je naprosto zcela normální věc. (Od začátku nového roku jsem cestoval drahami celkem pětkrát a vždy měly zpoždění. Ne však 5 minut, ale deset a více.)

Na Smržovce jsme nabrali dalších cca 5 minut, ačkoliv ve stanici stály všechny 3 vlaky a na žádný jsme nečekali. Nu, což - to je taky normálka. Blížíme se do Vesce, kde k mému překvapení zastavujeme, ačkoliv dle jízdního řádu stanici máme pouze projet (vlak číslo 16238). Po cca 10ti minutách přichází průvodčí s tím, že do Liberce vlak nedojede, jelikož na nádraží došlo k velkému výpadku proudu a vše zde stojí. Velký humor zavládl ve vlaku. Průvodčí odešel.

Po 5ti minutách přišel s "novou" informací, že náš vlak do Liberce skutečně nedojede, a že se vrací zpět směr Tanvald. Na nádraží prý došlo k elektrickému kolapsu - nejde elektřina, nejdou přehazovat vyhýbky, semafory nic. Všechny vlaky buď před Libercem stojí, nebo se vrací zpět jako my. Tak to jsem skutečně ještě nezažil, abych se do cíle vůbec nedostal! Nakonec jsem se dozvěděl, že výpadek trval dvě hodiny.

Dostali jsme krásné dvě možnosti: vystoupit a starat se sami, nebo se vrátit zpět. Volil jsem druhou variantu, protože ač bych se nějak dolopotil do Liberce částečně pěšky a částečně tramvají, začátek koncertu bych těžko stihnul a navíc kdo ví, jestli bych se dostal zpět domů, když vládne na dráze taková sranda... A vzhledem k plánu se večer učit jsem si riskování s časem dovolit nemohl.

Tak jsem panu průvodčímu řekl krásným gentlemanským květnatým jazykem jako ze 30. let (s několika přechodníky), co si myslím o Českých drahách, neustálému zpoždění a zdražování. Průvodčí mi všechno odkýval a souhlasil se mnou. Teď sedím doma, učím se na zkoušku a v hlavě mám několik prvotních nápadů (ve stylu guerilla marketingu), jak začít systematicky dráhy kritizovat, znemožňovat a urážet konečně ve velkém... Začněme zde na blogu novým tagem (rubrikou) fuck off ČD.

(Pro informaci jsem si v tomto týdnu užil celkem 55 minut zpoždění, jen jedním vlakem z 5ti jsem vyjel ze stanice přesně.)

relevantní odkazy:

České dráhy, vzdejte to | Skupina Štvou mě České Dráhy... na Facebooku | Najdi si svoje zpoždění i ty!

8 komentářů:

  1. Jsou to hajzli,hajzli,hajzli...!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Míšo, pojď bydlet ke mě hm?:)

    OdpovědětVymazat
  3. Hele a to výhybky nejde přehazovat ručně? To by ale museli ven z baráku do zimy a to se jím nechtělo...Co jízdné vrátili ho aspoň????? Kua já bych se vzteky posral...

    OdpovědětVymazat
  4. Hele jestli rozjedeš nějakou akcičku na "podporu" ČD, jdu do toho s tebou, čas si najdu! letos mám s nimi již několik zkušeností, pravidelné zpoždění do/z (15-30 minut) Prahy nepočítaje...naposledy sobota Tanvald- Harrachov 30 minut...bez omluvy...zmrdi vole! Ať si skusej čekat na mrazu, za ty pachy voe! Kurvy jsou to!

    OdpovědětVymazat
  5. Hele, já jsem snad i ochotná podepisovat nějaké protestarchy nebo mávat anti-ČD-vlajkami někde na nádražích :-)) ČD mě sice nepřipravily o zábavu, to bych vzteky brečela, ale zato jsem díky nim před časem dorazila pozdě na zkoušku, a to jsem jela z Prahy do Ostravy se 3 hodinovou rezervou, ale tak prý za ty spadlé dráty mezi Českou Třebovou a Olomoucí pro elektrovlaky tenkrát nikdo nemohl :-)) Takže hodnocení bylo jasné, když jsem dorazila a zkoušející už byl někde doma:-)) Od té doby jezdím autobusem, a hlavně s nabitým mobilem (za to mimochodem taky mohly ČD, že se mi vypl!!)Je to hnus, hnus, hnus!

    OdpovědětVymazat
  6. 4 Týnuš: :-D
    4 Ledna: Nevím, tvrdili, že prej to jde na elektřinu. Jízdné jsem neřešil. Měl bych asi nárok jen na vrácení peněz v úseku Vesec - Liberec a zpět a to se mi nechtělo hrotit. O peníze tentokrát moc nešlo.
    4 Vaca: Chtělo by to něco podniknout. Skupina na Facebooku je málo :-). No, snad něco spácháme.
    4 evorinka: Tak tohle já čekám, že propásnu zkoušku nebo tak něco. A to pak moje nasrání krásně vyvrcholí... Nedávno jsem jel na zápočet a schválně o vlak dřív, kdyby něco. Měli zpoždění, takže jsem nakonec dorazil tak akorát :-/

    OdpovědětVymazat
  7. jo jo, s ČD mám taky hodně zkušeností:
    http://rotten77.blogspot.com/2008/06/esk-drhy-boduj-iii.html (tohle je už třetí díl :-))

    OdpovědětVymazat
  8. čéče, já takhle jela z jihu do prahy na koncert sigur rós a právě pro jistotu ne vlakem, ale student agency... a o tři hodiny dřív... a je to divný, ale dorazila jsem na poslední dvě písničky:))
    (a nasraná jsem byla neskutečně)

    OdpovědětVymazat